Справжній смак здорового життя. Корисні властивості крольчатини.

 
       М'ясо кроля належить до найбільш цінних, корисних і екологічно чистих продуктів. Завдяки високим поживним властивостям і ніжній консистенції його рекомендують  у лікарняно-профілактичному й дієтичному харчуванні. Кролятина є джерелом повноцінних білків(21,5%) , мінералів та вітамінів. Згідно з дослідженнями дієтологів, за своїм складом кроляче м'ясо схоже на курятину, але за кількістю білків і жиру переважає її. Кролятину рекомендовано як перше м’ясне підгодовування для немовлят. Вона важлива для раціону вагітних жінок і матерів-годувальниць. Кроляче м'ясо корисне для алергіків, а також для тих, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення обміну речовин, гіпертонію, атеросклероз. Воно допомагає швидше відновлювати сили після перенесених тяжких інфекцій і опіків. Кролятина незамінна в раціоні людей екстремальних професій і тих, що працюють на шкідливих виробництвах .
       Переваги кролячого м’яса: легка засвоюваність (до 90%), високий вміст заліза, вітамінів групи В, мінеральних речовин: солей калію, магнію, фосфору. Також у ньому є аскорбінова кислота, вітамін РР(нікотинамід), кобальт, марганець, фтор. Воно має низький вміст холестерину. Крім того, є антиоксидантом, здатне виводити радіонукліди з організму.
       Дієтологи наголошують: регулярне вживання кролячого м’яса нормалізує порушений обмін речовин, адже воно поживне і водночас низькокалорійне: у 100 г міститься лише 136 ккал і 9% жиру. Тож кролятина має особливе значення в харчуванні людей, які прагнуть позбутися зайвої ваги.